Geld verdienen als chat operator

Chat operator

Op zoek naar thuiswerk? Thuiswerk als chat operator kan een prima manier zijn om vanuit huis extra geld te verdienen.

In dit artikel wordt uitgelegd wat een baan als chat operator precies inhoudt, wat de mogelijke verdiensten zijn en wat er van jou als thuiswerker wordt verwacht.

Ook kun je ervaringen lezen van anderen die gewerkt hebben als chat operator.

Thuiswerk als chat operator

Ken je de reclames op tv waarin bloedmooie meiden zich voorstellen? Je kunt dan met hen smsen voor spannende berichtjes. Lijkt jou het wat om die bloedmooie meid te spelen waar mensen berichtjes naar sturen? Dan is het thuiswerk als chat operator wellicht geschikt voor je.

Je hoeft er niet bloedmooi voor te zijn. Sterker nog: je hoeft niet eens een vrouw te zijn.

Wat moet je kunnen?

Het thuiswerk als chat operator bestaat voornamelijk uit tikwerk en is niet heel moeilijk. Wel wordt er van je verwacht dat je redelijk goed bent in de Nederlandse taal en dat je creatief bent. Immers is het de bedoeling om het gesprek aan de gang te houden, bijvoorbeeld door vragen te stellen.

Ook is het belangrijk dat je een computer met een stabiele internetverbinding hebt. Je moet daarbij natuurlijk aanwezig zijn tijdens de uren dat je ingepland staat.

Heel belangrijk is ook dat je niet vies bent van 18+ praat. Bij dit thuiswerk is de kans namelijk vrij groot dat er erotische berichten verstuurd dienen te worden. Hier moet je dus wel tegen kunnen.

Het is de bedoeling dat je de mannen met wie je chat zo lang mogelijk vermaakt. Een rijke fantasie is hierbij mooi meegenomen. Hoe meer berichten (smsjes) jij verstuurt, hoe meer je verdient.

Het is niet de bedoeling dat je deze mannen ook daadwerkelijk ontmoet, zij reageren op fictieve profielen. Het maakt voor dit werk daarom dus ook niet uit of je een man of een vrouw bent.

Er zijn behoorlijk wat mannen die geld verdienen met deze vorm van thuiswerken, alhoewel ze daar niet zo snel voor uit zullen komen.

Hoeveel geld verdien je?

Het werk als chat operator is niet een supergoed betaalde baan. Bij de meeste bedrijven krijg je betaald per sms-bericht. Als je heel snel kunt typen, dan kan het bedrag wel behoorlijk oplopen, maar de meeste mensen verdienen niet meer dan zes euro per uur.

Per berichtje ontvang je tussen de 3 en 10 cent. Als je ’s nachts werkt verdien je doorgaans meer. Sommige bedrijven bieden extra manieren om geld te verdienen. Bijvoorbeeld door profielen te promoten. Elk smsje dat naar het profiel wordt gestuurd dat jij promoot, levert je vervolgens geld op. Dit kan wel behoorlijk aantikken, maar houd er rekening mee dat deze optie niet bij elk bedrijf beschikbaar is.

Als je meer wilt verdienen is thuiswerken als webcam model een betere optie. De verdiensten bij deze vorm van thuiswerken liggen namelijk stukken hoger. Nadeel daarvan is wel dat je in beeld komt. Met smsen blijf je anoniem en maakt het niet uit hoe je erbij zit.

Waar vind je thuiswerk als chatoperator?

Wil jij chatoperator worden? Dan zijn er diverse bedrijven waar je terecht kunt. Wanneer je op Google zoekt naar ‘Chat operator’ of ‘SMS chat operator’ kom je vaak al verschillende mogelijkheden tegen.

Solliciteren kan doorgaans eenvoudig online. Op dit moment staat er ook een interessante vacature op Thuiswerk.net waarin men op zoek is naar chat operators.

Handige checklist

Wanneer je een leuke vacature hebt gevonden, loop dan nog even deze checklist na om teleurstellingen te voorkomen:

  • Ga na of de werkgever betrouwbaar is, zoek op internet naar ervaringen van thuiswerkers met betrekking tot de verdiensten en de uitbetaling
  • Informeer of je verdiensten bruto of netto zijn. Meestal gaat het om bruto verdiensten. Dit betekent dat je deze zelf nog op dient te geven bij de Belastingdienst
  • Zijn de verdiensten steeds hetzelfde of wordt er gewerkt met zogenaamde piekuren? Vaak kun je ’s nachts een hoger bedrag verdienen per verstuurd bericht.
  • Lees de voorwaarden goed door: kun je bijvoorbeeld op elk moment zelf bepalen of je werkt of word je ingepland in een rooster?

Vragen/ervaringen

Heb je nog vragen over deze vorm van thuiswerken of wil je je positieve of negatieve ervaringen delen? Laat het dan hieronder weten!

Meer informatie over de vacature van chat operator vind je door hier te klikken.


Reclame bekijken voor geld