Tikwerk vanuit huis

Tikwerk vanuit huis

Wat is tikwerk? Tikwerk wordt ook wel typewerk genoemd. Als tikker verdien je geld met typen vanachter je toetsenbord. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met typen.

Je kunt dit thuiswerk vanaf elke plek uitvoeren. Het maakt niet uit of je thuis achter de keukentafel zit of in een vakantiehuisje of hotelkamer. Als je maar over een internetverbinding beschikt om je werk te kunnen versturen.

Tikwerk hoeft dus niet per se vanuit Nederland of Belgiƫ gedaan te worden, maar kan ook prima vanuit Suriname, de Antillen of van waar dan ook ter wereld!

Hoeveel geld kun je verdienen met tikken?

In de tabel hieronder kun je zien hoeveel geld je kunt verdienen met typen. Onderaan vind je nog een handige tip om meer geld te verdienen.

Chat operator

Als chat operator beantwoord je erotisch getinte chatberichten. Je doel is om de klant te vermaken en een goed gevoel over zichzelf te geven. Je bent daarbij niet in beeld, dus je doet dit werk anoniem. Je kunt inloggen wanneer het jou uitkomt. Je krijgt betaald per verzonden bericht. Interesse? Bekijk dan de vacature Chat Operator vanuit huis.

Freelance schrijver

Als freelance schrijver ga je teksten typen voor opdrachtgevers. Het voordeel is dat je niet hoeft na te denken waarover je schrijft. Het nadeel is dat de onderwerpen behoorlijk saai kunnen zijn. En dat er niet altijd werk voor jou is.

Blogger (aanrader)

Als blogger typ je artikelen voor je eigen website. Je bepaalt dus helemaal zelf waarover je schrijft.

Je kunt hier op verschillende manieren geld mee verdienen. En je kunt diverse manieren van geld verdienen prima met elkaar combineren zodat je de inkomsten op kunt tellen.

Op deze manier kun je als blogger prima een fulltime inkomen verdienen. Dit gaat alleen niet van de ene op de andere dag, maar dit bouw je stap voor stap op.

Wil je weten hoe je hier een fulltime inkomen per maand uit kunt halen? Bekijk dan deze video waarin Jacko precies uitlegt hoe dit werkt en hoe jij dit ook kunt doen. Naar de video.

Virtueel assistent (VA)

Als VA ga je administratieve taken verrichten voor online ondernemers. Veel voorkomende taken zijn:

  • het opstellen van nieuwsbrieven (e-mails)
  • beantwoorden van inkomende e-mails
  • plaatsen van berichten op social media
  • reageren op reacties op social media

Virtual Assistant vacatures zijn meestal parttime. Je kunt dit werk voor meerdere ondernemers tegelijk doen en zo een fulltime inkomen vanuit huis verdienen.

Vertaler

Als vertaler zet je teksten om van de ene in de andere taal. Meestal is dit van een vreemde taal naar je moedertaal. Er zijn veel verschillende soorten vertaalwerk. Het werk varieert van het vertalen van korte stukjes tekst (microjobs) tot volledige artikelen.

Microjobs

Microjobs zijn kleine taakjes die je online kunt uitvoeren in ruil voor een vergoeding. Bijvoorbeeld:

  • overtypen van teksten van een foto
  • invoeren van namen van voorwerpen die op een afbeelding te zien zijn
  • inspreken van korte zinnen
  • maken van foto’s van voorwerpen

De Engelstalige website Clickworker biedt dit tikwerk aan. De omschrijving van de opdrachten is in het Engels, maar de taken zelf zullen in het Nederlands zijn. Meld je hier gratis aan.

E-books schrijven en verkopen

Kun jij dingen goed uitleggen aan anderen? Vragen mensen jou wel eens om raad? Dan kun je overwegen om hier een e-book over te schrijven en dit online te verkopen.

Zo’n e-book hoeft geen dik naslagwerk te zijn. De best verkopende e-books zijn juist eenvoudig en helpen de lezer in enkele stappen bij het oplossen van een probleem.

Zodra je je tekst hebt uitgetypt kun je hier redelijk makkelijk een e-book van maken. Een e-book is een pdf-bestand. In de meeste tekstprogramma’s zoals Word en Open Office kun je je tekst als pdf opslaan. En dan is je e-book klaar!

Omdat een e-book digitaal is (het is gewoon een bestand op je computer) heb je niet te maken met extra productiekosten en verzendkosten, dus dat is fijn. Daarnaast kun je de betaling en de verzending automatisch voor je laten regelen met een dienst als PayPro.

Zodra iemand jouw e-book koopt wordt de betaling automatisch verwerkt en het e-book na betaling verzonden.

Lijkt dit je wat? Het aanmelden als verkoper bij PayPro is gratis en kan hier.

Transcriberen

Transcriberen is het uittypen van teksten van video’s of mp3’s. Vaak zijn dit interviews of telefoongesprekken. Bij dit werk is er vaak sprake van strikte deadlines. Een hoge typsnelheid is dus erg belangrijk.

Wat je nodig hebt is een goede headset, zodat je de tekst goed kunt verstaan. En als je dit werk vaak doet is een voetpedaal ook handig. Daarmee kun je handsfree de opname pauzeren. Dit helpt je om sneller te werken.

Ondertitelen

Als ondertitelaar verzorg je de ondertiteling van video’s en webinars. Hiervoor moet je, net als met transcriberen, snel kunnen typen, het liefst net zo snel als dat de spreker spreekt. Ondertitelaars worden steeds meer gevraagd omdat er steeds meer online video’s worden gemaakt.

Data entry

Als data entry medewerker voer je gegevens in in een spreadsheetprogramma (zoals Excel of SPSS) of een speciaal daarvoor ontworpen programma. Dit kunnen bijvoorbeeld geschreven vragenlijsten zijn. Of

Tip: Snelle Tikkers Verdienen Meer!

Kun je al snel typen of gaat dat nog wat langzaam?

Als je twee keer zo snel kunt typen, dan kun je ook twee keer zo veel verdienen! Met een goede typecursus kun je binnen slechts 6 weken je typesnelheid verdubbelen.

Wil jij dat ook? Via deze tijdelijke kortingslink kun je binnen enkele weken je typsnelheid verdubbelen. En dus twee keer zoveel verdienen šŸ™‚

Wat heb je nodig om geld te kunnen verdienen met online tikwerk?

Om geld te kunnen verdienen met online tikwerk heb je niet veel nodig. Een laptop of pc werkt het fijnst, maar sommige soorten typwerk kun je ook prima met je smartphone uitvoeren.

Als je continu online moet zijn, zoals bij chatten, dan is een goede internetverbinding vereist. In andere gevallen, zoals bij vertaalwerk, kun je ook af en toe je werk opsturen zodra je een goede internetverbinding hebt.

Wat zijn de beste typewerk vacatures?

Wat voor jou de beste vorm van tikwerk is hangt helemaal van jouw situatie af. Het ligt er voornamelijk aan hoeveel tijd je hebt om te werken en hoeveel geld je wilt verdienen.

Bij de meeste banen kun je zelf je eigen tijd indelen. Soms is er sprake van een deadline, maar je bent over het algemeen vrij in het indelen van je eigen tijd.

Ben je op zoek naar een bijverdienste of wil je graag fulltime verdienen?


Geld verdienen met enquetes invullen