Webcam model worden

Webcam model worden

Er is geen speciale opleiding tot webcam model. Iedereen van 18 jaar of ouder kan in principe webcam model worden. Helaas rust er een taboe op deze vorm van thuiswerken, dus de kans dat je iemand in je omgeving erover hoort praten is nogal klein. Hierdoor blijft deze vorm van bijverdienen relatief onbekend.

Toch zijn er veel thuiswerkers, zowel mannen als vrouwen, die op deze manier vanuit hun eigen huis een leuk extra inkomen bijverdienen. Webcam thuiswerk is een van de best verdienende vormen van thuiswerk en geeft je de meeste flexibiliteit wat betreft het indelen van je eigen tijd.

Wat houdt het thuiswerk in?

Ook hierover bestaan nogal wat misverstanden. Veel mensen denken dat een webcam model een jonge vrouw van rond de 20 is met een superstrak figuur, die continu naakt met gespreide benen voor de camera ligt en om de 5 minuten doet alsof ze klaarkomt.

Dit is gelukkig niet waar, webcam modellenwerk is veel gevarieerder dan dat. Als het zo simpel zou zijn dan zouden de bezoekers liever een pornofilm huren, dat is goedkoper en dan krijgen ze in principe hetzelfde te zien.

Ten eerste zijn webcammodellen niet alleen vrouwelijk. Er zijn ook mannelijke webcammodellen. Verder variëren de leeftijden van de modellen nogal – er zijn heel veel verschillende leeftijden en types onder de succesvolle webcammodellen.

De bezoekers van webcamsites bestaan voornamelijk uit mannen en zij hebben hele uiteenlopende fantasieën. Je zou kunnen zeggen dat er op elk potje wel een dekseltje past.

Ook draait het lang niet alleen om uiterlijk. Tuurlijk: er zijn mannen die speciaal op grote borsten/volslanke types vallen of juist op slanke vrouwen, mannen die een voorkeur hebben voor getint of juist blank. Maar wat hen vooral aanspreekt is dat ze echt met je kunnen chatten over hun fantasieën.

Daarnaast is je uitstraling ook belangrijk. Niet per se je uiterlijk, maar juist de sfeer die je neerzet. Romantisch of duister? Ben je een naïeve jonge man/vrouw of juist heel erg ervaren? Met behulp van de juiste kleding, omgeving en accessoires kun je daar heel veel aan doen. Verderop lees je daar meer over.

Basisbenodigdheden

Wat je sowieso nodig hebt voor dit werk is een goede webcam (liefst hd) en natuurlijk een dosis enthousiasme. Webcammen is heel erg leuk, laat je bezoekers zien dat je er zin in hebt!

Waarom niet gewoon cammen via de ingebouwde webcam van je laptop, vraag je je misschien af. De reden is als volgt: wanneer je je verlichting een beetje dimt dan wordt het beeld van standaard webcams nogal korrelig, dit is niet echt aantrekkelijk.

Een hd-webcam zorgt ervoor dat je, ondanks gedimde verlichting, toch duidelijk in beeld komt. Gelukkig zijn hd-webcams tegenwoordig vrij goedkoop te krijgen en verdient deze investering zich in een mum van tijd terug. Hier vind je een aantal zeer goedkope.

Tip: bij twee of meer zachtere lichtbronnen (in plaats van één felle) kom je vaak het mooist in beeld. Het licht van je beeldscherm is meestal niet erg flatterend, zorg daarnaast voor andere lichtbronnen. Experimenteer vooraf zodat je er op je mooist uitziet en je jezelf zeker voelt.

Extra’s

Wil je niet herkend worden of vind je het leuk om een bepaald typetje te spelen? Op het internet kun je voor weinig geld een pruik kopen. Denk bijvoorbeeld aan een pruik met mooi lang zwart, rood of blond haar. Of juist een pittig kort koppie. Met een beetje make-up zie je er dan meteen héél anders (en onherkenbaar!) uit.

Ook zijn er veel bezoekers die vallen voor een bepaalde stijl. Dit kan variëren van verlegen kamermeisje tot dominante politieagente. Het is niet per se noodzakelijk dat je je verkleedt, maar wanneer je zorgt dat je goed in je rol zit en bijbehorende kleding draagt kan dit ervoor zorgen dat veel bezoekers steeds opnieuw willen betalen om jou te kunnen zien! Vaak voel je je ook heel anders in een bepaalde outfit en dat straal je dan ook uit.

Hieronder vind je een aantal leuke websites om inspiratie op te doen:

  • Hier vind je leuke (en heel betaalbare) sexy verkleedsetjes, ook kun je daar terecht voor goedkope pruiken
  • En hier vind je mooie en luxe uitziende sexy kleding plus leuke speeltjes waarmee je een showtje kunt opvoeren

Meer verdienen

Bij webcam thuiswerk word je betaald per minuut per bezoeker. Het leuke is dat er ook meerdere bezoekers tegelijk ingelogd kunnen zijn. Wanneer er bijvoorbeeld 4 bezoekers tegelijk naar jou kijken verdien jij dus 4x zo veel.

Aanmelden

Lijkt het je wat en wil je je aanmelden als webcam model? Dit kan vrij snel geregeld worden. Na het doorgeven van de benodigde gegevens kun je meteen beginnen met cammen. Je bent vrij in het indelen van je eigen tijd. Er is geen minimum of maximum aantal uren dat je kunt werken.

Klik hier om te kijken hoeveel je kunt verdienen als webcam model (Nederlands)


Geld verdienen met enquetes invullen