Naaiwerk als thuiswerk

Naaiwerk vanuit huis

Wanneer je handig bent met naald en draad en/of met een naaimachine dan kun je zelf je eigen thuiswerk creëren door thuis naaiwerk voor anderen te verrichten.

Steeds minder mensen kunnen namelijk zelf iets maken en zijn aangewezen op kant- en klare producten. Zij zullen graag iets willen kopen dat persoonlijk voor hen is gemaakt.

Maar wat zou je aan kunnen bieden en waar? Hieronder een aantal handige tips:

Producten voor baby’s

Gepersonaliseerde producten voor baby’s zijn erg in trek. Hierbij kun je denken aan het borduren van de naam van de baby op bepaalde kledingstukken, maar ook aan het maken van kindveilige knuffels of het quilten van een mooi kleed voor in de box.

Repareren van kleding

We leven in een wegwerpmaatschappij waar kleding vaak wordt weggegooid wanneer er een gaatje in zit of een rits niet meer werkt. Toch vinden mensen het vaak zonde om goed uitziende dure (merk)kleding weg te doen omdat er een naadje los zit. Vaak blijven ze er dan toch mee rondlopen en proberen ze het mankementje op de één of andere manier te verdoezelen.

Deze mensen zijn blij als jij als thuiswerker voor een zacht prijsje hun favoriete kledingstuk weer kunt maken.

Geven van cursussen

Handwerken is bezig aan een nieuwe opmars. Veel mensen zouden graag eens zelf iets maken maar weten niet hoe. Vroeger werd deze kennis op school verspreid of leerde je het van je eigen moeder. Dat is helaas niet meer zo.

Je zou een thema kunnen bedenken en bij jou in de buurt kunnen polsen of er interesse is in een dergelijke cursus. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een knuffel, quilten, carnavalskleding of het repareren van kleding.

Woon je in een dunbevolkt gebied of ben je niet in de gelegenheid om mensen thuis te ontvangen, dan kun je ook overwegen om via internet cursussen aan te bieden. Hiervoor is het wel handig als je een eigen website hebt waarop je het cursusmateriaal kunt plaatsen.

Samenwerken met verenigingen

Toneelverenigingen en theatergezelschappen hebben regelmatig behoefte aan leuke kostuums. Je zou op zoek kunnen gaan naar een vereniging bij jou in de buurt en vragen of men gebruik wil maken van je diensten. Hierdoor krijg je ook vaak goede mond-op-mond reclame waardoor je via-via ook weer nieuwe klanten kunt krijgen.

Bruidskleding maken of verstellen

Bruidskleding is erg duur. Toch hebben vrouwen er best veel voor over om er goed uit te kunnen zien op deze speciale dag. Ook zou je mooie bijpassende kleding kunnen maken voor bruidsmeisjes.

Thuiswerk vinden

Wanneer je een leuk idee hebt om als thuiswerk te verrichten kun je een paar voorbeelden ontwerpen en hier foto’s van maken, zodat mensen kunnen zien wat ze kunnen verwachten.

Deze foto’s kun je laten zien aan mensen die klant willen worden. Ook kun je de foto’s op je eigen website zetten, of op je Facebookpagina.

Hoe kom je nu aan naaiwerk vanuit huis? Hieronder een aantal suggesties om aan thuiswerk te komen:

  • door een advertentie op te hangen in de plaatselijke supermarkt
  • huis-aan-huis flyers te verspreiden met informatie over wat je doet
  • op Marktplaats je diensten aanbieden
  • adverteren in lokale krantjes (is vaak gratis of goedkoop)
  • door een eigen website te maken waarop je foto’s van voorbeelden plaatst en reacties van tevreden klanten

Geld verdienen met enquetes invullen