Thuiswerken als tekstschrijver

Artikelen schrijven

Teksten schrijven kun je vanuit huis doen en daarom is thuiswerk als tekstschrijver (ook wel copywriter) erg geliefd. Toch is het niet direct de meest makkelijke baan. Als tekstschrijver zijn er immers veel zaken waar je rekening mee moet houden.

Hieronder vind je meer uitleg over geld verdienen vanuit huis als tekstschrijver, opleidingseisen en plaatsen waar je vacatures kunt vinden.

Thuiswerk als tekstschrijver

Een online tekstschrijver schrijft teksten voor websites, tijdschriften en reclameberichten.

Om tekstschrijver te kunnen zijn is gevoel voor taal erg belangrijk. Zorg dat je weet hoe woorden gespeld moeten worden en hoe een goede zin eruit ziet.

Ook moet je over veel verschillende onderwerpen kunnen schrijven en weten hoe je de lezer trekt. Wil je vanuit huis werken als tekstschrijver? Dan moet je zelfstandig kunnen werken en passie hebben voor het vak.

Opleiding voor tekstschrijvers?

Er zijn erg veel tekstschrijvers die nooit een opleiding hebben gehad. Toch kan het raadzaam zijn om opleidingen of cursussen te volgen die bij je vakgebied passen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een opleiding Nederlands of Journalistiek kiezen. Cursussen die je kunt volgen zijn bijvoorbeeld Copywriter, schrijven voor het internet en spelling. Door opleidingen of cursussen te volgen, kun je jezelf verbeteren in je vakgebied en val je op bij de opdrachtgevers.

Grote concurrentie

Thuiswerk als tekstschrijver klinkt gemakkelijk, maar is het niet. Je zult er rekening mee moeten houden dat de concurrentie erg groot is. Zeker als je nog geen ervaring hebt, kan het lastig zijn om opdrachtgevers te vinden. In dit geval is het dus aan te raden om goed te laten zien wat jij te bieden hebt.

Hoeveel verdien je?

Hoeveel je als tekstschrijver verdient is erg afhankelijk van de prijs die je vraagt. Doorgaans is het gebruikelijk om per woord te rekenen, maar ook per uur komt vaak voor. Zorg dat je een tarief hebt waar jij je prettig bij voelt. Ga niet voor extreem lage tarieven werken, maar zorg dat je een net uurloon krijgt.

Waar vind je thuiswerk als tekstschrijver?

Er zijn talloze manieren om aan nieuwe opdachten te komen. Denk aan websites en fora. Ook kun je reclame maken bij je in de omgeving. Belangrijk is vooral om op een creatieve manier aan je nieuwe schrijfopdrachten en opdrachtgevers te komen. Kom bijvoorbeeld met speciale aanbiedingen om zo nieuwe mensen binnen te krijgen.


Geld verdienen met enquetes invullen