Geld verdienen met e-books verkopen

Geld verdienen met e-books verkopen

Zoek je naar manieren om online geld te verdienen? Thuiswerk zoals het schrijven en verkopen van e-books is populair. En ook jij kan hier geld mee verdienen! Je hoeft niet per se zelf een e-book te schrijven, je kunt namelijk ook geld verdienen met het verkopen van e-books van anderen.

We geven op deze pagina een aantal praktische tips zodat je weet hoe het werkt en meer kunt verdienen.

Alles over geld verdienen met e-books verkopen

Wil je graag online geld verdienen en kan je toevallig ook nog eens goed schrijven? Ga dan e-books schrijven! Dit zijn digitale boeken en daar is aardig veel geld mee te verdienen. Je moet alleen een interessant onderwerp voor je digitale boek verzinnen zodat je zorgt dat mensen dit graag willen lezen. Hieronder geven we tips over zaken waarmee je rekening moet houden.

Kies een interessant onderwerp

Een interessant onderwerp verzinnen is belangrijk om succesvol te worden met het verkopen van e-books. Ga na voor welke doelgroep je wilt schrijven. Over het algemeen geldt dat des te specifieker de doelgroep is, des te eenvoudiger je de mensen kunt bereiken. Met boeken die een algemene doelgroep bereiken heb je te maken met veel concurrentie.

Schrijf je bijvoorbeeld een e-book over rijk worden, dan maak je weinig kans. Kies je echter voor een specifieker onderwerp zoals rijk worden door te handelen in Bitcoins, dan bereik je misschien wel minder mensen maar je vergroot de kans dat de juiste doelgroep jouw e-book vind.

Schrijf geen uitgebreid boekwerk!

Maak niet de fout door een uitgebreid boek te schrijven. Ten eerste gaat daar veel tijd in zitten en het is voor de eerste keer maar de vraag of jouw e-book een succes wordt.

De meeste mensen die e-books aanschaffen zijn wél op zoek naar diepgang maar willen ook zo snel mogelijk iets leren over een bepaald onderwerp. Een e-book telt doorgaans niet meer dan 15.000 tot 20.000 woorden. Dit moet voldoende zijn om de belangrijkste zaken aan bod te laten komen en te zorgen voor verdieping, zodat het van waarde is voor de lezers.

Aantrekkelijk ontwerp

Een e-book zonder aantrekkelijk ontwerp verkoopt niet goed. Maak daarom een aantrekkelijke voorkant (dit wordt de cover van het boek), want het oog wil ook wat! Vergis je niet, een aantrekkelijke cover bepaald voor een belangrijk deel de mate van succes. Geef op de voorkant ook duidelijk aan waar het e-book over gaat. En welke problemen je oplost.

Hoe kun je je e-book verkopen?

Tenslotte bepaal je hoe je jouw e-book aan de man brengt. Als het goed is dan heb je voor een specifiek onderwerp gekozen. De doelgroep is dus bekend. Maar nu wil je hem verkopen.

Je zou je digitale boek kunnen aanbieden op een eigen website. Maar als je nog helemaal geen eigen website hebt dan is dit te omslachtig, omdat het te veel tijd kost voordat de website goed gevonden wordt in Google.

Meer e-books verkopen met hulp!

Een snellere manier is om je e-book te verkopen via PayPro. Via deze link onderaan dit artikel kun je je gratis aanmelden. Je hoeft dan geen eigen website te maken en kunt mensen rechtstreeks doorverwijzen naar een betaalpagina. Dit kan bijvoorbeeld vanaf social media of een advertentie op Marktplaats. De betaling en verzending worden dan automatisch voor je geregeld.

Vind je het lastig om zelf je e-book te verkopen of zou je graag meer stuks willen verkopen? Je kunt via PayPro ook anderen aan het werk zetten om jouw e-book te verkopen. Dit zijn zogenoemde ‘affiliates’.

Je bepaalt zelf van tevoren hoeveel euro je per verkocht e-book wilt afstaan als dank voor de hulp.

Geld verdienen door e-books van anderen te verkopen

Door jezelf bij PayPro aan te melden als affiliate kun je geld verdienen met het verkopen van e-books van anderen. Je hoeft dan zelf geen e-book te maken om toch aan de slag te kunnen met het geld verdienen met e-books. De link om je gratis aan te melden vind je hieronder.

Handige links

Hieronder vind je de links naar PayPro:

Nieuwsgierig naar hoe affiliate marketing thuiswerk in zijn werk gaat? Lees dan het artikel Affiliate Marketing Voor Beginners.


Reclame bekijken voor geld