Geld verdienen met een eigen website

Geld verdienen met een eigen website

Geld verdienen met een eigen website is een mooie vorm van thuiswerken. Het opzetten van een website kost tijd en inzet, maar als de website eenmaal draait verdient deze ook geld wanneer jij andere dingen aan het doen bent.

Veel mensen denken dat het starten van een eigen website een moeilijke klus is waarvoor je erg technisch moet zijn. Dat is gelukkig al lang niet meer zo. Het opzetten van een eigen website is tegenwoordig erg makkelijk. Hier is eigenlijk geen technische kennis meer voor nodig.

Geld verdienen

Hoe kun je geld verdienen met een website? De makkelijkste manier is door het plaatsen van advertenties. Zodra je website af is kun je je aanmelden bij een advertentieprogramma zoals Google AdSense of Daisycon. Je krijgt dan een kleine vergoeding per klik of per verkoop via jouw website (dit wordt allemaal automatisch bijgehouden).

Op deze manier kun je vaak al een aardige bijverdienste overhouden aan je eigen website.

Wil je graag meer geld verdienen, dan maak je een eigen product. Voorbeelden zijn:

  • Handgemaakte producten, bijvoorbeeld cadeautjes met een naam erop
  • Een of meer zelf geschreven e-books verkopen over het onderwerp van jouw site
  • Een zelfgemaakte cursus. Deze kan bestaan uit een serie e-mails, video’s en/of e-books
  • Een informatielijn waarbij mensen een betaald nummer bellen om jou vragen te kunnen stellen

Meer bezoekers

Door regelmatig nieuwe dingen aan je website toe te voegen zal je website hoger in Google komen.

Verder kun je nog meer bezoekers trekken door:

  • Video’s te maken en deze op YouTube te plaatsen. Plaats onder de video een link naar je eigen website
  • Een nieuwsbrief uit te geven. Heb je nieuwe dingen op je website gezet dan kun je je abonnees een bericht sturen zodat zij jouw site weer eens bezoeken
  • Een Facebookpagina aan te maken voor je website. Door interessante berichten op je pagina te zetten die mensen met hun vrienden willen delen krijg je nog meer bezoekers

Eigen website maken

Hoe maak je nu zo’n eigen website? Heel makkelijk, je bedenkt een naam voor je website en kijkt of deze nog vrij is. Vervolgens bestel je daar WordPress hosting bij. En dat was het dan. Je krijgt een e-mail met een login. En dan kun je beginnen met het schrijven van artikelen voor je website.

Wat is WordPress?

Veel websites draaien op WordPress. WordPress bestaat al jaren en is steeds makkelijker geworden in gebruik. Je kunt WordPress binnen een paar klikken installeren. Na installatie kun je meteen aan de slag.

Meer weten?

Op Thuiswerk.com vind je cursussen voor het maken van een eigen website en hoe je daar geld mee kunt verdienen.


Reclame bekijken voor geld