Geld verdienen met Facebook

Facebook verdienen

Hoe kan je geld verdienen met Facebook? Het social media netwerk Facebook telt vele honderden miljoenen enthousiaste gebruikers. Het is daarmee een enorm lucratieve markt voor bedrijven maar in potentie ook voor jou.

Want met Facebook kan je geld verdienen en erg lastig is dat niet. Sterker nog, als je een Facebook profiel hebt en je hebt deze week wat tijd over, dan kun je snel beginnen met geld verdienen.

Wij leggen jou in dit artikel uit wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

Starten met geld verdienen via Facebook

De meest eenvoudige manier om te verdienen met Facebook is door een website te starten en deze te promoten op Facebook. Je lokt mensen naar jouw website met de kans dat ze doorklikken op advertenties die jij op je website hebt geplaatst.

Wat voor website ga jij promoten en welke advertenties ga jij plaatsen? De mogelijkheden zijn oneindig! Bij affiliate partijen zoals TradeTracker en Daisycon kan jij je aanmelden als publisher. Je kunt dan meteen ideeën opdoen.

Ben je bijvoorbeeld liefhebber van reizen en heb je een voorliefde voor een bepaald land? Dan kan jij over dat onderwerp gemakkelijk schrijven. Je zoekt vervolgens op TradeTracker of Daisycon naar adverteerders die reizen naar dat land aanbieden en plaatst dit advertentiemateriaal op jouw website.

Tenslotte maak je een pagina aan op Facebook en kun je jouw website promoten. Een kind kan de was doen! Hieronder beschrijven we hoe je te werk gaat op Facebook.

Profiel aanmaken

Heb je al een Facebook account? Dan kun je gewoon werken met je huidige profiel. Je maakt daarmee een pagina aan voor jouw product of dienst (in dit geval een website). Op de pagina geef je een beschrijving van jouw website en je richt deze mooi in. Een pagina zonder likes en reacties is natuurlijk niet zo aantrekkelijk voor toekomstige volgers. Nodig daarom al je vrienden en familie uit en vraag of ze de pagina willen liken.

Wees actief

Plaats regelmatig leuke posts op de pagina zodat mensen dit lezen en natuurlijk liken. Daarmee vergroot je de kans om meer volgers en dus ook op meer verkopen!

Maar nu komt het belangrijkste: Je kunt op een veel eenvoudiger manier jouw website promoten en sales genereren. Hoe dan? Door gewoon te betalen voor Facebook advertenties!

Facebook advertenties

Je kunt met jouw Facebook pagina ook adverteren tegen betaling. Dat kan voor zowel affiliate marketing als voor eigen producten. De advertenties worden in dat geval niet alleen door de volgers van jouw pagina gezien maar ze worden ook getoond aan andere Facebook gebruikers.

Dat heeft twee voordelen: je verkoopt veel sneller én dit vergroot de kans op meer volgers. Je investeert dus ook in gratis bereik…. Uiteraard brengt adverteren ook kosten met zich mee. Ideaal zou het zijn als je meer verkoopt dan het adverteren jou kost.

De juiste doelgroep bereiken

Via Facebook kan je de advertenties heel precies afstemmen op de juiste doelgroep. Zo bereik je alleen de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst.

In het begin zal je hier een beetje mee moeten spelen. Schuilt er een goede marketeer in jou? Dan kan je door te adverteren op Facebook veel geld verdienen!


Reclame bekijken voor geld