Geld verdienen met Facebook

Geld verdienen met Facebook

Niet alleen bedrijven kunnen geld verdienen met Facebook, jij ook!

Iedereen weet dat Facebook bakken met geld verdient aan al die mensen die er gebruik van maken. Maar er zijn maar weinig mensen die weten dat je zelf ook goed geld kunt verdienen met Facebook.

Maar hoe doe je dat? Hieronder vind je verschillende manieren om geld te verdienen met Facebook.

 Geld verdienen met Facebook likes

De meest makkelijke manier om geld te verdienen met Facebook is door het liken van andere pagina’s. Bedrijven die een Facebookpagina met weinig likes hebben kunnen likes inkopen en jij krijgt een deel daarvan betaald.

De verdiensten zijn niet hoog, meestal een paar cent per like, maar het is makkelijk wat extra geld verdienen.

Er zijn diverse spaarprogramma’s waarbij je geld kunt verdienen met het uitdelen van Facebook likes. Een lijst van betrouwbare spaarprogramma’s vind je hier.

Wil je meer geld verdienen met Facebook likes, dan is er nog een andere methode. Die kost wat meer tijd, maar kan ook meer geld opleveren.

Een populaire Facebookpagina maken

Als jij een Facebook pagina maakt en die uit laat groeien tot een populaire pagina, dan heb je iets heel waardevols in handen! Hoe populairder je pagina is, hoe meer geld je ermee kunt verdienen.

Als je een Facebookpagina aanmaakt die heel veel likes heeft, dan kun je deze voor veel geld verkopen aan een bedrijf die dezelfde doelgroep heeft als jouw pagina.

Ook kun je ervoor kiezen om de pagina zelf te houden en bedrijven geld te laten betalen om af en toe een bericht op jouw pagina te mogen plaatsen.

Hoe maak je een populaire pagina?

Het maken van een populaire Facebook pagina met veel fans kost tijd. Het onderwerp van de pagina moet daarom ook iets zijn wat je zelf leuk genoeg vindt om daar de komende tijd berichten over te plaatsen.

Het is ook belangrijk dat er genoeg andere mensen zijn die jouw pagina  uit zichzelf willen liken. Dit doen mensen omdat ze interessante informatie op jouw pagina vinden, jouw pagina grappig vinden of op jouw pagina nieuwe ideeën vinden die hen inspireren.

Onderwerpen voor pagina’s die het goed doen zijn bijvoorbeeld:

  • Een gebeurtenis
  • Een tv-programma
  • Grappige/schattige plaatjes en/of video’s
  • Mensen iets nieuws leren
  • Inspirerende foto’s
  • Een fanpage

Betrokkenheid

Het wordt steeds drukker op Facebook, dus het is tegenwoordig lastiger om je pagina onder de aandacht te brengen dan vroeger.

Maar wanneer jij berichten, plaatjes of video’s op je pagina plaatst die veel reacties opleveren, dan heeft Facebook door dat jouw pagina interessant is. Facebook zorgt er vervolgens voor dat jouw pagina meer onder de aandacht wordt gebracht.

Het is dus erg belangrijk om, naast het verzamelen van likes, er ook voor te zorgen dat er veel op jouw berichten wordt gereageerd. Dit wordt ook wel betrokkenheid genoemd. En hoe hoger die betrokkenheid is, hoe beter.

Live en video’s

Het regelmatig posten van video’s of het doen van een Facebook Live (live video) zorgt voor een enorme groei van betrokkenheid van je fans.

Facebook laat video’s (en zeker live video’s) veel meer zien in de newsfeed. Zet deze middelen dus ook in als jouw pagina-onderwerp het toelaat.

Geld verdienen met je Facebook pagina – 3 manieren

Zodra je Facebook pagina gegroeid is kun je op 3 manieren geld verdienen met je pagina.

  1. Advertentieruimte verkopen aan bedrijven
  2. Zelf advertenties plaatsen (affiliate links)
  3. Je pagina verkopen

1. Advertentieruimte verkopen aan bedrijven

Dit houdt in dat bedrijven af en toe een bericht op jouw pagina mogen plaatsen. Dit is erg aantrekkelijk voor een bedrijf dat ongeveer dezelfde doelgroep heeft als jouw pagina.

2. Zelf advertenties plaatsen

Je kunt af en toe op je pagina een zogenaamde “affiliate link” plaatsen. Hiermee tip je je fans over een leuk product. Zodra zij het aanschaffen via jouw link krijg jij een vergoeding.

Zorg er hierbij voor dat de links die je plaatst passen bij het onderwerp van jouw pagina. Blijf daarnaast ook regelmatig andere interessante dingen plaatsen.

3. Je pagina verkopen

Het opbouwen van een populaire Facebook pagina kost tijd. Bedrijven nemen een populaire, goed lopende pagina daarom graag over en zijn niet te beroerd om daar flink wat geld voor neer te leggen.

Sneller meer likes krijgen

Het laten groeien van je pagina kost best wel wat tijd. Je kunt je pagina sneller laten groeien door meer mensen naar je pagina te trekken met behulp van Facebook advertenties.

Het mooie van adverteren op Facebook is dat je precies aan kunt geven op wie je je advertentie wilt richten. Je kunt daarbij niet alleen selecteren op leeftijd, geslacht of woonplaats, maar ook op interesses en gerelateerde onderwerpen. Zo vergroot je de kans dat ze op jouw advertentie klikken en jouw pagina gaan volgen.

Affiliate marketing op Facebook

Adverteren op Facebook kost geld. Maar zodra je een groot bereik hebt kun je ook affiliate links gaan plaatsen op je pagina. Koopt iemand dan iets via jouw link dan ontvang jij een vergoeding.

Let er bij het plaatsen van affiliate links op dat deze goed aansluiten bij het onderwerp van jouw pagina, anders irriteer je je fans en blijven ze weg.

Je kunt bijvoorbeeld elke dag een interessant bericht plaatsen en eens per week een affiliatelink.

Zorg ervoor dat je daarnaast veel waardevolle berichten blijft plaatsen zodat jouw pagina interessant en waardevol blijft. Geef tips en ga in gesprek met je volgers. Zo blijven ze betrokken.

Advertenties op Facebook plaatsen

Advertenties kun je niet alleen inzetten voor het krijgen van meer likes, maar ook voor het promoten van affiliatelinks, of om meer bezoekers naar je eigen website te krijgen.

Stuur mensen bijvoorbeeld door naar je nieuwsbrief, of deel achtergrondinfo over jouw werkzaamheden en producten.

Aanmaken en beheren van een pagina

Voor sommigen is het aanmaken en beheren van een Facebookpagina erg makkelijk, anderen vinden het erg ingewikkeld. Of het kost ze gewoon teveel tijd.

Daarom is het ook mogelijk om geld te verdienen met het opstarten en/of beheren van een Facebookpagina voor een bedrijf. Bijvoorbeeld het plaatsen van berichten en het verzorgen van mooie afbeeldingen bij deze berichten. Voor dit soort klussen worden vaak Virtueel Assistenten (VA’s) ingezet.

Creatief ontwerpen

Bedrijven willen natuurlijk graag dat hun Facebookpagina professioneel overkomt. Een mooie achtergrond- en profielafbeelding zijn daarbij erg belangrijk voor een goede eerste indruk.

Je kunt geld verdienen door de huisstijl van een bedrijf te vertalen naar een mooi ontwerp voor hun Facebookpagina.

Geld verdienen met een Facebook groep

Tenslotte kun je ook geld verdienen met een Facebook groep. Je kunt een groep aanbieden als extra onderdeel van een betaald programma.

Ook kun je, net als bij een Facebook pagina, een groep starten over een interesssant onderwerp. Deze groep kun je laten groeien om hem tenslotte te verkopen, of er via advertenties/affiliatelinks extra inkomsten uit te halen.Op zoek naar thuiswerk?

Verdien geld met het ontvangen van advertenties. Je ontvangt per bekeken advertentie een vergoeding.
»» Meer informatie


11 reacties

Plaats een reactie