Data entry

Data entry

Data entry thuiswerk is erg populair. Bij data entry werkzaamheden voer je gegevens in in een daarvoor bestemd programma. Vaak gaat het om het invoeren van gegevens in een Excel-sheet of het overtypen van teksten in Word.

Data entry werkzaamheden kunnen het volgende inhouden:

  • Intypen van op cassette of via .mp3 opgenomen tekst (bijvoorbeeld een interview)
  • Overtypen van handgeschreven teksten
  • Invoeren van ingevulde enqueteformulieren
  • Overtypen van teksten in afbeeldingen
  • Toewijzen van categorieën aan afbeeldingen
  • Overtypen van ingescand teksten

Vooropleiding en verdiensten

Een vooropleiding is voor dit werk niet vereist, een hoge typesnelheid is wel van belang. Vaak word je bij dit soort werk per stuk betaald, dus hoe sneller je werkt, hoe meer je verdient.

Nederlandstalige data entry vacatures

Bij data entry thuiswerk gaat het vaak om tijdelijke klussen. Deze vacatures zijn dan ook vaak niet te vinden via de bekende wegen. Veel van deze vacatures staan op websites vermeld die zich speciaal richten op tijdelijk werk.

Een betrouwbare Nederlandstalige website die regelmatig data entry vacatures beschikbaar heeft is Thuiswerkvacatures.

Data entry vacatures buitenland

Wanneer je het Engels redelijk beheerst dan kun je ook in aanmerking komen voor de meeste Engelstalige data entry vacatures. De Engelstalige website Freelancer.com heeft een enorm aanbod aan simpele data entry vacatures. Het nadeel van zo’n internationale website is wel dat er ook veel mensen reageren uit lage lonen landen. De inkomsten liggen bij deze vacatures dan ook vaak stukken lager dan bij Nederlandse vacatures.

Een andere bekende Engelstalige website op dit gebied is Megatypers. Bij Megatypers kun je geld verdienen met het overtypen van zogenaamde “captcha’s” – afbeeldingen met een stukje vervormde tekst erop. De verdiensten bij Megatypers liggen erg laag. Het voordeel is wel dat je per direct kunt beginnen, zelf bepaalt wanneer je werkt en dat je elke maandag wordt uitbetaald wanneer je $ 3,- of meer hebt verdiend.

Je kunt je alleen inschrijven op de website van Megatypers met behulp van een invitation code. Hiervoor kun je de code 3VKE gebruiken.


Advertenties kijken voor geld