Online geld verdienen op 20 manieren

Een extra zakcentje verdienen is makkelijker dan ooit te voren. Je hoeft er namelijk niet eens meer de deur voor uit te gaan. Een bijbaantje is overbodig, want je kan online op ontzettend veel manieren geld gaan verdienen.

Natuurlijk zijn er tal van manieren die misschien niet helemaal bij jouw wensen aansluiten, maar er is keuze genoeg. Wij hebben hieronder de 20 beste manieren om online geld te verdienen op een rijtje gezet:

Enquetes invulllen

In Nederland zijn er onwijs veel bedrijven die constant informatie nodig hebben. De mening van de normale Nederlander is essentieel, aangezien daarop de reclamecampagnes en producten kunnen worden afgestemd. Een bedrijf huurt een enquêtebureau in om deze informatie te verkrijgen.

Jij kan jezelf gratis registeren bij een enquêtebureau en jouw mening delen. Het enige wat je moet doen is met regelmaat een enquête invullen en dat kan ook gewoon op de smartphone. Er zijn bureaus die een geldbedrag uitkeren voor iedere vragenlijst, maar je kan ook punten verzamelen en inwisselen voor cadeaubonnen. Je moet dan denken aan een cadeaubon van Bol.com.

Het duurt doorgaans wel even voordat je een geldbedrag kan laten uitkeren. Mocht je bij meerdere enquêtebureaus zijn ingeschreven, dan gaat het allemaal een stuk sneller.

Cashback over online aankopen

Er zijn duizenden webshops in Nederland, waaronder grote namen zoals Bol.com en Coolblue. De kans is groot dat jij wel eens een online aankoop doet bij één van deze partijen. Wist jij dat je simpelweg door een product te kopen ook geld kan verdienen?

Dat klinkt vreemd, maar het is best simpel. Er zijn tussenpersonen in de vorm van sites, die verwijzen je door naar een webshop. Als jij via de doorverwijzing een aankoop doet, dan krijgt de tussenpersoon een vergoeding. Echter kan jij ook een account aanmaken bij een cashback site (tussenpersoon) en een deel van deze vergoeding incasseren. Je kan op die manier een mooi geldbedrag bij elkaar sparen en dat later laten uitkeren. Een cashback aankoop doen is tegenwoordig vrij normaal, dus chroom niet en schrijf jezelf in bij een cashbacksite.

Spaarprogramma’s

Er zijn door de jaren heen ook allerlei spaarprogramma’s gelanceerd op het wereldwijde web. Je moet denken aan een site zoals Euroclix. Je kan gratis een account aanmaken en gaan beginnen met sparen. Je zal punten verdienen door dagelijks in te loggen, vragenlijsten in te vullen en online aankopen te doen. Ook kun je vaak spelletjes spelen en punten verdienen door op bepaalde links te klikken. Ieder punt is mooi meegenomen en kan waardevol zijn. Je kan iedere maand enkele tientallen euro’s verdienen op deze manier. Je hoeft er dus vrij weinig voor te doen. Er zijn tientallen spaarprogramma’s beschikbaar, dus de keuze is reuze.

Start een website

Er zijn miljoenen Nederlandse domeinnamen vastgelegd en dagelijks verschijnen er weer duizenden nieuwe sites online. Jij kan ook de stap zetten en een eigen website opzetten. Dat is vrij eenvoudig en al mogelijk vanaf 1,00 euro per jaar.

Allereerst moet je bepalen waar de site over zal gaan. Je kan een blog beginnen of misschien een eigen webshop starten.

Mocht je een webshop opzetten, dan kan je zelf producten inkopen of jezelf gaan verdiepen in dropshipping. Er zijn talloze manieren waarop jij geld kan verdienen met een website. Promoot bijvoorbeeld andere sites (affliliate marketing) of vraag om donaties.

Handelen in cryptomunten

De cryptomarkt is de laatste jaren ontploft. Het zijn niet alleen de grote internationale bedrijven die investeren in cryptomunten, maar ook de doodgewone particulier. Er zijn duizenden cryptomunten beschikbaar, maar de bekendste zijn de Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Handelen in cryptomunten kan al vanaf 1,00 euro, bijvoorbeeld bij de exchange Bitvavo. Misschien stijgen de koersen wel enorm en kan jij na verloop van tijd een enorme winst bijschrijven. Let op, het is ook mogelijk om geld te verliezen met handelen in cryptomunten.

Cryptomunten staken

De cryptowereld biedt nog meer kansen, want je kan ook op een andere manier geld verdienen. De cryptocurrency maken gebruik van de blockchain, een ingewikkelde technologie. In de blockchain moeten er miljoenen en miljoenen transacties worden gecontroleerd. Jij kan cryptomunten kopen en deze beschikbaar stellen voor het controleren van de transacties. Dat noemen wij ook wel staking. Je kan op jaarbasis een rendement tot wel 10% incasseren met staking. De munten blijven jouw eigendom, maar je leent de cryptocurrency even uit. Het is wel slim om jezelf eerst te verdiepen in de cryptomarkt en staking.

Geldbedragen uitlenen

De lening afsluiten doen wij niet alleen maar bij de bank, want er zijn ook online platforms in het leven geroepen. Iemand die op zoek is naar een lening kan daar een aanvraag doen en het zijn de particulieren die hun geld uitlenen. Je neemt als het ware de rol van de bank over. Het voordeel daarvan is dat je ook kleine bedragen kan uitlenen en tegelijkertijd ook een mooi rendement pakt. Let op, leen alleen geld uit dat je echt kan missen. Contoleer ook of het platform wel een goede reputatie heeft, bijvoorbeeld door de reviews even goed door te lezen.

Investeren in vastgoed

De huizenmarkt wist bizarre records te behalen en steeg extreem in de afgelopen jaren. Er zijn dan ook veel investeerders geweest die veel geld wisten te verdienen met vastgoedinvesteringen. Jij kan ook nog instappen in deze unieke wereld. Je hoeft niet gelijk enorme bedragen te investeren. Sterker nog, dat kan al vanaf enkele tientjes. Er zijn enkele platforms die ook de particulieren de kans geven om te investeren in vastgoed. Misschien pak jij wel het gemiddelde rendement van 12%.

Auto verhuren

De auto is best wel een hoge kostenpost. In de meeste gevallen staat de auto gewoon in de straat geparkeerd en dat is zonde. De kosten lopen gewoon door, zoals de verzekering en de belasting. Je kan er ook voor kiezen om de auto zelf te gaan verhuren. Je hebt misschien wel eens gehoord van SnappCar, dat is een platform waar jij jouw eigen auto kan verhuren. Dit kan je redelijk snel enkele honderden euro’s per maand opleveren. Het is een echte win-win situatie.

Test een product

De bedrijven willen als te graag weten of een product wel aan de wensen van een consument voldoet. Dat willen zij het liefste weten voordat het product ook daadwerkelijk in de winkel ligt, want misschien moeten er nog wat aanpassingen worden gedaan. De bedrijven zoeken dan ook altijd mensen die de producten willen testen. Jij kan jezelf aanmelden en vervolgens het product thuisgestuurd krijgen. Je moet daarna de bijbehorende vragenlijst invullen. Het product mag jij vanzelfsprekend houden en in sommige gevallen krijg je ook nog een geldbedrag bijgeschreven op jouw bankrekening.

Test een website

De coronacrisis heeft aangetoond dat een website eigenlijk een must is voor ieder bedrijf, zowel de kleine als de grote bedrijven. De communicatie verloopt steeds vaker online, maar de consument koopt ook vaak zijn producten op het internet. Een website moet dan ook wel goed functioneren. Jij kan websites voor de bedrijven gaan testen en jouw mening vervolgens delen met het bedrijf. Hiervoor ontvang je vanzelfsprekend ook een vergoeding.

Klikken op advertenties

Er zijn bepaalde spaarprogramma’s die gebruikers de kans bieden om geld te verdienen door op reclames te klikken. De banners verschijnen op het platform van het programma en jij moet er gewoon op gaan klikken. Je krijgt per klik een vergoeding, meestal gaat het om centen. Desondanks kan je dagelijks klikken en dus ook iedere dag een klein bedrag ontvangen. Heel veel kleine bedragen maken het tot een groot bedrag. Het is misschien wel de simpelste manier om online geld te verdienen.

Vrienden aanbrengen bij een website

Vrijwel alle soorten sites waar jij geld kan verdienen zijn constant bezig met het werven van nieuwe leden. Jij kan een handje meehelpen door een link naar de website door te sturen naar vrienden en familieleden. Als zij vervolgens op de link klikken en zich aanmelden, dan krijg jij een beloning in de vorm van een geldbedrag. Het kan gaan om een spaarprogramma, maar ook een crypto-exchange of een casinosite. Het gaat vaak om beloningen over het lange termijn, dus niet een eenmalig bedrag.

Begin een eigen vergelijkingswebsite

Je kent het wel, die reclames van de vergelijkers. Zij moedigen je aan om over te stappen, bijvoorbeeld van energiemaatschappij of verzekeraar. Dat doen zij met een reden, want juist die websites verdienen bakken met geld. Als jij via een dergelijke site overstapt, dan incasseert de eigenaar van de site soms wel enkele honderden euro’s. Jij kan ook zo’n website opzetten en promoten. Een beetje succesvolle vergelijkingssite levert meer op dan een gemiddelde fulltime baan in Nederland.

Handelen in domeinnamen

Handelen kan tegenwoordig ook in zoiets simpels als een domeinnaam. Deze namen zijn al voor minder dan een euro per jaar vast te leggen en bieden soms veel potentie. Een slimmer investeerder legde enkele jaren geleden bijvoorbeeld Corona.nl vast en wist daar grof geld aan te verdienen. Simpelweg door in te spelen op de laatste trends en bepaalde keywords kan je geld verdienen met de handel in domeinnamen. Het is wel een beetje risicovol, want een domeinnaam kan ook veel minder potentie hebben dan jij van te voren dacht. Probeer jezelf eerst goed in te informeren over de waarde van domeinen.

Foto’s verkopen

Er zijn onwijs veel hobbyfotografen actief in Nederland. Zij gaan er ieder weekend uit om de mooiste kiekjes te maken. Echter kan jij met die hobby ook een passief inkomen vergaren. Het enige wat je moet doen is de foto’s te koop zetten op een stockfoto platform. Je kan de gebruiksrechten van de foto verkopen. Probeer een mooie collectie te schieten en incasseren iedere maand enkele honderden euro’s. Je moet wel actief blijven en constant nieuwe foto’s op het platform plaatsen.

Spelletjes spelen op de smartphone

Enkele jaren geleden werd er een nieuwe spelletjes applicatie gelanceerd genaamd EazeGames. Dit is een app waarin jij games kan spelen tegen andere spelers. Dat kan je doen met oefengeld of met echt geld. Simpelweg door veel te oefenen kan jij geld verdienen met het spelen van spelletjes.

Online poker spelen

Poker is en blijft een kansspel. Echter kan je ook met poker geld verdienen zonder ook maar één cent te betalen. De legale aanbieder GGPoker organiseert aan de lopende band free-roll toernooien. Je kan gratis meedoen aan de toernooien en geldprijzen winnen door in de top te eindigen. Je leert tegelijkertijd ook hoe het pokerspel werkt en is een leuk tijdverdrijf.

Wedden op sportwedstrijden

Wedden op sportwedstrijden hoeft ook niet altijd geld te kosten. De legale aanbieders BetCity.nl en Bet365 bieden namelijk regelmatig free-bets aan. Iedereen met een account krijgt dan bijvoorbeeld een 5 euro free-bet, dat is een gratis weddenschap. Je mag de winst van de weddenschap gewoon houden, maar dan moet jouw voorspelling wel correct zijn. Mocht je wel met echt geld gaan spelen, speel dan wel verstandig en alleen met geld dat je kan missen.

Sociale media

Ben jij niet weg te slaan van jouw Instagram, TikTok of Facebook-account, dan is dit misschien wel een interessante manier om geld te verdienen. De gebruikers van de sociale media met veel volgers kunnen namelijk andere bedrijven en producten gaan promoten, zij worden ‘influencers’ genoemd.

Als influencer kun je behoorlijk wat verdienen. Hoeveel geld jij kan incasseren, dan hangt een beetje af van het aantal volgers.


Reclame bekijken voor geld