Vloggen en verdienen

geld verdienen met vloggenVloggen is hot, niet moeilijk om te doen en je kunt er ook nog eens geld mee verdienen. Maar hoe werkt het precies?

Wat is vloggen?

Het woord vloggen is een combinatie van de V van video en het woord “bloggen”.

Wanneer je gaat bloggen dan hou je een geschreven dagboek bij op internet. Als vlogger hoef je niet te kunnen schrijven, in plaats daarvan praat je tegen de camera.

Voor wie is het?

Mensen denken vaak dat vloggen alleen voor jongeren is. En het is wel zo dat er veel meer vloggende jongeren te zien zijn, maar de vloggende 50+ ers zijn ook in opkomst!

Vloggen is voor iedereen. Veel vlogs worden met een mobiele telefoon gemaakt en de meeste mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon waarmee je kunt filmen.

Met een paar klikken staat je vlog op YouTube en is dan zichtbaar voor de hele wereld. Maar je kunt je vlogs ook besloten houden, zodat alleen bepaalde mensen jouw filmpjes kunnen zien.

Vlog ideeën?

Net als dat je overal over kunt bloggen kun je ook overal over vloggen. Er komen steeds meer vloggers bij en de onderwerpen zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld…

  • Laten zien wat je meemaakt op een dag
  • Streken uithalen en die filmen, bijvoorbeeld rare telefoongesprekken of grappen op straat
  • Laten zien hoe je iets doet (bijvoorbeeld een kapsel maken, een make-up tutorial, een onderdeel uit een bepaalde game laten zien, etc.)
  • Tips geven aan anderen, bijvoorbeeld over het ouderschap, de brugklas, tuinieren, koken, een bepaalde sport
  • Interviews afnemen
  • Een verslag maken van je ervaringen, bijvoorbeeld van een reis of van feesten die je bezoekt
  • Iets laten zien waar je goed in bent, bijvoorbeeld muziek maken of tekenen

Wat heb je nodig?

Als beginnende vlogger heb je eigenlijk niet zoveel nodig. De meeste smartphones hebben tegenwoordig een uitstekende camera en een goede microfoon. Eventueel kun je een tripod aanschaffen waarmee je je telefoon vast kunt zetten of klemmen zodat je je handen vrij hebt.

Een selfie-stick kan ook handig zijn, hiermee hou je zelf de camera vast, maar kun je hem iets verder weg houden dan je arm lang is. Hierdoor kun je jezelf vanaf een grotere afstand filmen.

Hoeveel kun je verdienen met vloggen?

Als vlogger kun je enkele tientjes tot duizenden euro’s verdienen. Hoeveel jij gaat verdienen als vlogger hangt van een aantal factoren af. Onder andere:

  • Hoe vaak je een vlog plaatst
  • Hoeveel kijkers je op je vlog krijgt
  • Op welke manier je je geld verdient

Via YouTube kun je heel makkelijk geld verdienen met hun partnerprogramma. Zodra je genoeg kijkers/abonnees hebt krijg je daar vanzelf een uitnodiging voor.

Nadat je akkoord gaat met hun voorwaarden worden er automatisch advertenties bij jouw video’s geplaatst.

Zodra je veel kijkers hebt kun je ook aanbiedingen krijgen van adverteerders. Zij sturen je dan bijvoorbeeld een product op met de vraag of je daar een video van wilt maken.

Ook kun je je eigen producten verkopen, bijvoorbeeld zelfgemaakte schilderijen waarvan je het creatieproces hebt gevlogd.

Tips voor succes

Je bent het leukst om naar te kijken als je datgene doet wat je echt leuk vindt!

Je kijkers hebben al snel door wanneer jij alleen maar enthousiast bent over een product omdat je daar geld voor krijgt. Blijf dus altijd eerlijk en laat het ook weten wanneer je niet zo tevreden bent met een product.

Reageer op de comments op je video. Je kijkers vinden het erg fijn als je reageert en betrokken bent!

Meer weten?

Heb je nog vragen over geld verdienen met vloggen? Laat het dan weten in de reacties hieronder.

 

BewarenOp zoek naar thuiswerk?

Verdien geld met het ontvangen van advertenties. Je ontvangt per bekeken advertentie een vergoeding.
»» Meer informatie


9 reacties

Plaats een reactie