Garagebox verhuren

Garagebox verhuren

Zit je erover te denken om te investeren in een garagebox en wil je geld verdienen met het verhuren ervan? Het verhuren van garageboxen kan een leuke manier zijn om extra geld te verdienen. Hoeveel geld je hiermee kunt verdienen is afhankelijk van een aantal factoren. Ben je benieuwd naar onze tips die je kunnen helpen om hiermee geld te verdienen? Lees dan snel verder!

Garagebox verhuren

Garagebox kopen als investering

Steeds meer mensen investeren in ‘klein’ vastgoed zoals garageboxen. Het is het investeren in de meeste gevallen meer dan waard. Je neemt een niet al te groot financieel risico terwijl er voldoende vraag naar is, met name in de stedelijke gebieden.

Garagebox vs woning verhuren

Het verhuren van garageboxen heeft een aantal voordelen t.o.v. het verhuren van een woning of appartement.

Zo heb je aanzienlijk minder administratieve verplichtingen. Bij het verhuren van een woning moet je, zeker in Nederland, je houden aan allerlei regels. Dat is veel minder het geval bij de verhuur van een garagebox.

Daarnaast heeft zo’n garagebox veel minder onderhoud nodig en dat brengt dus minder kosten met zich mee.

Een wanbetaler kan je er direct uitzetten terwijl je als verhuurder van een woning een contract nooit zomaar mag verbreken.

Met het verhuren van één of meerdere garageboxen heb je het voordeel van een stabiel inkomen.

Tips voor een goed rendement

Het verhuren van een garagebox levert meer op als deze strategisch ligt. Ideaal zijn de garageboxen in of nabij stedelijke gebieden.

Je kunt de hoofdprijs vragen voor een garagebox als deze in een gebied ligt waar geen of weinig parkeerplaatsen zijn. In deze gebieden heb je de kosten van een box er al na 10 jaar uit.

Een nadeel van een goede ligging is natuurlijk de aankoopprijs. Vanzelfsprekend vragen eigenaren er dan veel meer voor.

In steden zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht is de gemiddelde vraagprijs voor een garagebox 65.000 euro.

De nadelen

Voor de opbrengt uit de verhuur van een garagebox dien je als particulier BTW af te dragen. In bepaalde gevallen kan je daarvan worden vrijgesteld. Dit is het geval als de jaarlijkse omzet niet meer bedraagt dan een bepaald bedrag. Informeer daarvoor bij jouw eigen gemeente of bij de Belastingdienst.

Bovendien ben je verantwoordelijk voor een aantal bijkomende kosten zoals voor schoonmaak en verlichting. Dit zijn vaak de gemeenschappelijke kosten.

Ook kan het een nadeel zijn dat de doorloop van garageboxen veel groter is dan die van woningen. Je zult wat vaker op zoek moeten gaan naar een nieuwe huurder.

En ook de gemeente kan roet in het eten gooien door bijvoorbeeld een parkeerbeleid aan te passen. In dat geval zou de waarde van uw garagebox zelfs kunnen dalen. En dat geldt ook voor de opbrengsten uit de verhuur.

Huurcontract

Let uiteraard altijd op de landelijke en gemeentelijke regelgeving die gelden voor het verhuren van garages. Het is verstandig om tevens te zorgen voor een goed huurcontract. Zelfs als je de box voor een bepaalde tijd verhuurt.

Wat neem je op in zo’n contract? Beschrijf in ieder geval wat je verwacht van de huurder. Neem ook de huurperiode op in het contract. De opzegtermijn is altijd één maand.

Conclusie: Veel voordelen en enkele nadelen

Onze conclusie is dat het investeren in garageboxen zeker geld kan opleveren mits deze maar een goede ligging heeft. Daarnaast is het veel gemakkelijker om een huurder te vinden voor een garage dan voor een woning.

Met een garagebox zorg je voor een stabiel maandinkomen. Je hebt relatief weinig kosten aan onderhoud. Een nadeel kan zijn er veel doorloop is. Je zult met een beetje pech wat vaker op zoek moeten gaan naar een nieuwe huurder.


Reclame bekijken voor geld